Om oss image
A/S Norsk Spisevognselskap, ble etablert i 1918 som et heleid datterselskap av Norges Statsbaner. Opprinnelig drev Norsk Spisevognsselskap servering i spisevognene, senere ble driften utvidet til kaféer og restauranter ved jernbanestasjonene.

Museet Gamle Vossebanen har overtatt rettighetene til bruk av navnet A/S Norsk Spisevognselskap og bruker det som navn på restaurantdriften i spisevognen til museet. Museet Gamle Vossebanen driver museumsjernbane mellom stasjonene Tunes, Garnes, Arna, Espeland, Haukeland, og Midttun, på den opprinnelige Vossebanen fra 1883, øst for Bergen.

Norsk Spisevognselskap bruker museets damplokomotiv fra 1913. Dette kjører vi med spisevogn med plass til 48 gjester og passasjervogner, med og uten kupeer. Alle vognene er klassiske trevogner i teak fra starten av 1920-tallet. Besøk gjerne museets nettside.

Maten lages, og serveres, av selskapet Din Anledning. Et selskap som hjelper deg med ditt arrangement. Besøk gjerne deres nettside. De sier: Vi er stolt av å være en del av den Gamle Vossebanen og deres restaurantvogn. Vognen er preget av den klassiske gamle stilen, med hvite duker, pent bestikk og lys på bordene. En tur med restaurantvognen på Gamle Vossebanen er en magisk opplevelse.